“Mass is More” al Pavelló Mies. IAAC + Bauhaus Earth.

«Mass is More» dissenyat per Daniel Ibañez i Vicente Guallart (IAAC) i Alan Organschi (Bauhaus Earth).

“Mass is More” és una intervenció al Pavelló Mies van der Rohe a càrrec de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i Bauhaus der Earth que explora l’ús de materials arquitectònics regeneratius i descarbonitzants exposant els processos de múltiples capes que hi ha darrere de la construcció de l’entorn construït.

Els panells de fusta laminada CLT que componen tots els elements de la instal·lació, obtinguts de manera sostenible en els boscos espanyols s’utilitzen de manera que demostren amb gràcia les capacitats performatives, estructurals i tàctils d’aquest material. Al mateix temps que creen un diàleg respectuós amb el pavelló original de Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich, la instal·lació proposa un allunyament material radical del Moviment Modern -formigó i acer- a favor de biomaterials renovables, que emmagatzemen carbó i que s’obté de manera regional i sostenible. A través d’una sèrie d’intervencions, la instal·lació mostra el potencial de la construcció amb fusta laminada i suggereix un futur de descarbonització radical recolzat pel biorregionalisme i la circularitat dels materials que fomenta el reciclatge i la reutilització.

Aquest espai serveix d’escenari pel llançament de Mass Madera, una xarxa espanyola de construcció amb fusta en massa promogut per Built by Nature. La instal·lació ha estat produïda per Finsa i Xilonor, una empresa de fusta gallega, i incorpora una representació visual mediambiental desenvolupada junt amb Bestiario. “Mass is More” forma part dels actes de la Ciutat Europea del Bosc 2022 que tindrà lloc a Barcelona organitzats per l’European Forest Institute, amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona.